dimarts, 5 de maig del 2009

Presentació del viatge a París 6.0

“París: Llums i Revolució” és un projecte que endegarem modestament, amb la participació d’uns quants alumnes, el curs 2004-2005 dins del marc de l’assignatura L’Europa Revolucionària. Amb ell preteníem, com a complement de les classes a la Facultat, i a través d’un viatge a la ciutat de París, apropar-nos als llocs més emblemàtics de la Revolució francesa.

Aquest primer entusiasme va tenir continuïtat el següent curs, 2005-2006, en el qual vàrem estendre el viatge i la participació als alumnes de la Titulació d’Humanitats, convertint la idea en un projecte de Facultat, el qual va tenir el recolzament del Deganat.

Un curs després, 2006-2007, varem consolidar el projecte, fent-ne partícips als alumnes de la Facultat de Periodisme, i endemés complementant-lo, vestint-lo curosament, amb un petit cicle de xerrades i una exposició que ens van acostar a un millor coneixement de la Història contemporània de França, des de la Il·lustració fins a l’actualitat.

L’impuls va continuar sense perdre l’entusiasme i varen arribar un quart i un cinquè curs on posarem en marxa el projecte, tornant sempre a començar amb la il·lusió del primer any. Un dossier ampliat (el mateix que teniu ara en les vostres mans), un nou cicle de conferències el curs 2007-2008 (Imatges del París contemporani), l’ampliació a internet del projecte (http://blogs.uab.cat/revolucio) i un programa ambiciós a realitzar en les nostres visites a la ciutat de París configurarien les noves versions de “París: Llums i Revolució”.

Ara i tornem, per primer cop fent-ne dues edicions en un mateix curs, i des de l’emoció de dir que això ja és un element més de la nostra Facultat, que va més enllà de les persones que ho organitzen, que és una forma innovadora de fer docència, fer grup i germanor us donem les gràcies per seguir al nostre costat i fer aquest somni cada dia una mica més gran.

Agrair al Departament d’Història Moderna i Contemporània, a la Titulació d’Humanitats, al Deganat d’aquesta Facultat, als alumnes i en particular als professors Ramon Alquézar, Francesc Espinet, Esteban Canales i Joan Serrallonga la bona disposició i la col·laboració que hem rebut en aquests anys. Tots junts ho hem fet possible i ho seguirem fent.
Josep Alavedra Bosch
Vicente Moreno Cullell